Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΟΙ Κ.Κ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ α) δεν έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα β) είναι προσωρινοί στο πόστο τους και το κυριότερο γ) είναι εντελώς ευάλωτοι στις πιέσεις από την στρατιωτική ιεραρχία και από τα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών κλπ του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος
Saturday, July 18, 2009 ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ 2009 or ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ! Διαβάζουμε από το blog της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας βλέπε http://www.nd.gr/index.php?opt ion=com_content&task=view&id=31146&Itemid=309 τι έλεγε το 2003 και τι κάνει σήμερα
2003 -------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ κας ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, είναι το θέμα Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας & Οικονομικών, η Βουλευτής Α" Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κα Μαριέττα Γιαννάκου.Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής: "Στην υπ" αριθμόν 5138/24-1-2003 ερώτηση μου σχετικά με τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), οι κ.κ. Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας & Οικονομικών έδωσαν, για το ίδιο θέμα, δύο τελείως αντίθετες μεταξύ τους απαντήσεις. Ειδικότερα, ο μεν κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θεωρεί τα ΑΣΕΙ ως εκπαιδευτικούς φορείς ισότιμους με τα ΑΕΙ της Τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, επικαλούμενος την πάγια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Για το λόγο αυτό προωθεί σχέδιο νόμου με το οποίο εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΕΙ. Ο δέ κ. Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απάντησε ότι δεν θεωρεί τα ΑΣΕΙ ισότιμα αλλά εξομοιούμενα με τα ΑΕΙ της Τριτοβάθμιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς τα ΑΣΕΙ δεν έχουν τον χαρακτήρα του άρθρου 16 παρ. 5 του Συντάγματος (αυτοδιοικούμενα ΝΠΔΔ). Με δεδομένο ότι επίκειται η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του προαναφερθέντος νομοσχεδίου σχετικά με τα ΑΣΕΙ, είναι εξαιρετικά επίκαιρο να αιτιολογηθεί ενώπιον της Βουλής αυτή η διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της Κυβερνήσεως, καθώς η διαφωνία αυτή θα καταστήσει αδύνατη την κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου νόμου. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 1. Γιατί αγνοούν τη πάγια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας (με την οποία οφείλουν να συμμορφώνονται κατά το άρθρο 95 του Συντάγματος) και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την πλήρη ισοτιμία και ΑΣΕΙ και ΑΕΙ;2. Γιατί έχουν διαφορετική μεταξύ τους άποψη για το ίδιο θέμα, και πως προτίθενται να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο ώστε να προωθηθεί το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου για τα ΑΣΕΙ στη Βουλή;"

2009




------------------------------------------------------------------- Στις 11 Ιουνίου 2009 συζητήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημα που υπέβαλε ο καθηγητής κ Ανδρέας Δημητρίου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων προκειμένου η μισθοδοσία του να καταστεί ίδια με τον αντίστοιχο καθηγητή των Πανεπιστημίων. Το αίτημα αυτό, αν και ατομικό, εξέφραζε ομόφωνα όλα τα μέλη ΔΕΠ της ΣΣΕ, καθώς ο προαναφερθείς καθηγητής είναι αιρετός Πρόεδρος του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ της Σχολής, αλλά και τα μέλη ΔΕΠ των άλλων ΑΣΕΙ. Στις 16 Ιουνίου 2009 υποβλήθηκε υπόμνημα προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της κ. Μαρίας –Ξένης Πατριανάκου, δικαστική αντιπρόσωπος ΝΣΚ, η οποία εκπροσώπησε τον Υπουργό Οικονομικών στη δικάσιμο της 11 - 6 - 2009. Με το υπόμνημά της, η κ. Μ-Ξ. Πατριανάκου με σαφήνεια υποβάθμισε τα ΑΣΕΙ αναφέροντας πως «αποτελούν βέβαια μέρος της ανώτατης –τριτοβάθμιας –εκπαίδευσης της χώρας, καθίστανται ισότιμα κατά τον νόμο με τα λοιπά ΑΕΙ και χορηγούν πτυχία, αλλά δεν εξομοιώνονται νομικώς με αυτά» και αυτό παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αποφάσεων του ΣτΕ και σχετική Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, σύμφωνα με την οποία το Διδακτικό Προσωπικό των ΑΣΕΙ είναι ισότιμο με εκείνο των Πανεπιστημίων, αντίστοιχα κι ας μην εμπίπτει στο άρθρο 16 του Συντάγματος, καθότι, ο όρος της ισοτιμίας είναι προδήλως ευρύτερος, κατά τη νομολογία του ΣτΕ και τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, εκείνου που θέτει η κ. Πατριανάκου.. Η κ. εισηγήτρια επικαλείται επιλεκτικά την εισήγηση του ν. 3187/2003 γεγονός που καθιστά τη δική της μη σύννομη. Η εισήγηση προπαρατεθέντος νόμου αναφέρει: «Αντίθετα το προσωπικό που καλύπτει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, παρά τα αυξημένα προσόντα του, είναι μειωμένο αριθμητικά, καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργεί ως αντικίνητρο στη προσέλευση νέων επιστημόνων με αυξημένα προσόντα (διδακτορικό τίτλο, πλούσιο ερευνητικό έργο), αφού δεν τους επιτρέπει να έχουν ακαδημαϊκή και μισθολογική εξέλιξη ανάλογη με αυτή που θα είχαν στα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Πράγματι, ικανότατοι επιστήμονες, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με πλούσιο ερευνητικό έργο, έρχονται να διδάξουν στις Σχολές αυτές και μόλις αποκτήσουν εκπαιδευτική εμπειρία δυο-τριών ετών, παραιτούνται για να εκλεγούν ως μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού σε άλλα Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου οι αποδοχές τους και οι προοπτικές εξέλιξής τους είναι πολύ καλύτερες» και αλλού αναφέρει: «Κεντρικός στόχος του σχεδίου νόμου είναι η παροχή εκπαίδευσης ουσιαστικά ισότιμης - η τυπική ισοτιμία είναι ήδη νομικά κατοχυρωμένη - με την εκπαίδευση που παρέχουν τα Πανεπιστήμια». Επιπλέον η κ. Πατριανάκου επικαλείται παραπλανητικά το Β.Δ 312/68 το οποίο έχει στην πράξη καταργηθεί και θα έπρεπε να είχε εκδοθεί αντίστοιχο ΠΔ εντός 6μήνου από την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αποτελεί και προσωπική δέσμευση της κυβέρνησης σας).
Σύμφωνα με τη νομική λογική της εισηγήτριας η ισοτιμία το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ των ΑΣΕΙ είναι δημόσιοι λειτουργοί και έχουν δικά τους αιρετά όργανα διοίκησης, έχουν τα ίδια προσόντα με τα αντίστοιχα ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και τέλος εκλέγονται με τις ίδιες διαδικασίες δεν αποτελούν μέρος του συλλογισμού της. Αν γίνει τελικά δεκτή η εισήγηση της κ. Πατριανάκου είναι φανερό ότι θα υποβαθμισθούν οι Σχολές και οι σπουδές στα ΑΣΕΙ. Παρακαλούμε, λοιπόν, για την άμεση ανάκληση του υπομνήματος της κ. Πατριανάκου προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθόσον αυτό αντιστρατεύει την πολιτική σας, όπως την εκφράσατε στη σχετική απόφαση του ΣΑΑΣΕ την οποία επικυρώσατε, προσωπικά. Posted by asei at 11:13 AM 0 comments ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Την Δευτέρα, 22 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εξέλεξε καθηγητή έδρας Ιστορίας αυτόν για τον οποίο η εφημερίδα μας είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπήρχαν, στο φύλλο της 7ης Ιουνίου.
ΠΗΓΗ http://www.the/ rmopilai.org/content/oi-%3C%3Crepousedes%3E%3E-eisballoun-kai-ste-skhole-nautikon-dokimon


Το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Δοκίμων, παρά τις πολλές επιφυλάξεις που υπήρχαν, ψήφισε, με δέκα ψήφους υπέρ και μία κατά, υπέρ της αναγόρευσης του υποψηφίου σε τακτικό καθηγητή της Σχολής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δοθεί εντολή από πάρα πολύ ψηλά για την πρόσληψή του. Ο προστάτης του είναι μεγάλος καθηγητής, με δυνατή θέση και τον είχε βοηθό του. Τον είχε μάλιστα διαβεβαιώσει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για τις καταγγελίες που είχαν γίνει, διότι δεν θα επηρεάζαν κανέναν, αφού ήδη είχαν δοθεί οδηγίες. Από τους έντεκα λοιπόν οι δέκα πειθάρχησαν στις εντολές και ο ένας καταψήφισε τον υποψήφιο, έχοντας προφανώς το θάρρος της γνώμης του για την ακαταλληλότητά του. Είναι πραγματικά σπάνιο γεγονός στη δημόσια ζωή του τόπου ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει ευθύνες ενώπιον της εξουσίας, όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στη συνείδησή του και στον όρκο του. Οι νεωτερικοί ιστορικοί λοιπόν, μετά το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, άρχισαν τη διείσδυσή τους και στης ανώτατες στρατιωτικές σχολές. Σε λίγο οι αξιωματικοί μας του Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν μια διαφορετική άποψη για τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τον Τομπάζη. Ίσως ο συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης μεταφερθεί και στα Ψαρά, στην ολοκληρωτική σφαγή του πληθυσμού. Ίσως τότε ακυρωθούν και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η δόξα μονάχη…». Ακόμα και ο Ντελακρουά στη «Σφαγή της Χίου» θα ήταν επηρεασμένος από τους… Ελληναράδες και ζωγράφιζε αδικώντας τους καλούς Οθωμανούς. Ο κατήφορος της παιδείας του τόπου μας δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς στο τέλος θα μας συμπαρασύρει όλους στον Καιάδα.
Posted by asei at 2:04 AM 0 comments Friday, July 17, 2009 ΜΑΪΜΟΥ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΣΕΙ Με μεγάλες ατιμίες, παρανομίες, παρατυπίες, προχωράνε τις αξιολογήσεις των καθηγητών και των άλλων επιστημόνων στο Υπουργείο Άμυνας.
Τα βλέπετε; Εμείς τα λέμε καιρό τώρα http://www.flickr.com/photos/37989420@N06/3540410820/
Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία και το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο εμπλέκεται σε εκλογές μελών ΑΣΕΙ.



Τα ποσά των αποζημιώσεων για κάθε αμειβόμενη ώρα θεωρητικής ή πρακτικής διδασκαλίας, αυτών που διδάσκουν στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, εχουν ως εξής:
Για το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π) των Πανεπιστημίων και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), ανεξάρτητα από το αν τελούν στην ενέργεια ή τη σύνταξη, η αποζημίωση είναι:- Καθηγητές Πανεπιστημίων. 51,00Ευρώ - Αναπληρωτές Καθηγητές Πανεπιστημίων 48,00Ευρώ - Καθηγητές Τ.Ε.Ι. κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου 37,00Ευρώ - Αναπληρωτές Καθηγητές ΤΕΙ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου 35,00Ευρώ - Επίκουροι Καθηγητές Πανεπιστημίων 33,00Ευρώ - Επίκουροι Καθηγητές ΤΕΙ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου 31,00Ευρώ - Λέκτορες 28,00Ευρώ - Καθηγητές ΤΕΙ χωρίς να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου 25,00Ευρώ - Αναπληρωτές - Επίκουροι Καθηγητές ΤΕΙ χωρίς να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου 22,00Ευρώ Για το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), ανεξάρτητα από το αν τελούν στην ενέργεια ή τη σύνταξη, η αποζημίωση είναι:- Καθηγητές 37,50Ευρώ - Αναπληρωτές Καθηγητές 35,50Ευρώ - Επίκουροι Καθηγητές 31,50Ευρώ - Λέκτορες 22,00Ευρώ γ. Για το εκπαιδευτικό προσωπικό που αποτελείται από ιδιώτες, η αποζημίωση είναι:- Κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου (PHD) για το μάθημα που διδάσκουν. 25,00Ευρώ - Κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου (BIDMASTER) για το μάθημα που διδάσκουν. 22,00Ευρώ - Πτυχιούχοι Πανεπιστημίων 18,00Ευρώ - Πτυχιούχοι Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) 16,00Ευρώ - Πτυχιούχοι Ανωτέρας Σχολής ή Κολεγίου 3ετούς φοίτησης μετά τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή πτυχιούχοι ξένης γλώσσας. 15,00Ευρώ - Πτυχιούχοι ξένων γλωσσών, που διδάσκουν το ίδιο εκπαιδευτικό έτος, παράλληλα ή εκ περιτροπής δύο ξένες γλώσσες σε Σχολές ή Κέντρα ενός Κλάδου των ΕΔ και για τη δεύτερη γλώσσα που διδάσκουν 15,00Ευρώ - Εκπαιδευτές αλλοδαπών μαθητών των ΑΣΕ1 - ΑΣΣΥ των Ε.Δ 15,00Ευρώ - Εκπαιδευτές ξένων γλωσσών, που δεν έχουν πτυχίο Ανωτέρας Σχολής ή Κολεγίου 3ετούς φοίτησης μετά τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 11,00Ευρώ - Εκπαιδευτές που δεν έχουν πτυχίο Ανωτέρας Σχολής. 7,00Ευρώ
Για το εκπαιδευτικό προσωπικό που αποτελείται από στρατιωτικούς, δικαστικούς λειτουργούς του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, μονίμους πολιτικούς υπαλλήλους (ΜΠΥ) και από πολιτικό προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου(ΣΕΙΔ), ανεξάρτητα από το αν αυτό τελεί στην ενέργεια ή τη σύνταξη, η αποζημίωση είναι:- Στρατιωτικοί, δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, ΜΠΥ και με ΣΕΙΔ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου PHD. 17,00Ευρώ - Στρατιωτικοί, δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων, ΜΠΥ και με ΣΕΙΔ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Maser: 15,00Ευρώ - Ανώτατοι αξιωματικοί των τριών Κλάδων των ΕΔ και αντίστοιχοι δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος ΕΔ, εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, ανώτατοι δικαστικοί και υπάλληλοι ειδικών θέσεων (ΕΘ): 14,00Ευρώ - Συνταγματάρχες και εξομοιούμενοι των άλλων των Κλάδων των ΕΔ, αντίστοιχοι δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος ΕΔ και ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) βαθμού Α΄: 12,00Ευρώ - Αντισυνταγματάρχες, ταγματάρχες και εξομοιούμενοι των άλλων Κλάδων των Ε.Δ., και αντίστοιχοι δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος ΕΔ και δημόσιοι υπάλληλοι βαθμού Α΄: 11,00Ευρώ - Λοχαγοί, υπολοχαγοί, ανθυπολοχαγοί και εξομοιούμενοι των άλλων Κλάδων των ΕΔ, και αντίστοιχοι δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος ΕΔ και δημόσιοι υπάλληλοι βαθμού Β΄ και κάτω και με ΣΕΙΔ, που είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου: 8,00Ευρώ - Δημόσιοι υπάλληλοι βαθμού Β΄ και κάτω ή με ΣΕΙΔ, κάτοχοι πτυχίου ανωτέρας σχολής και υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (TE): 7,00Ευρώ - Ανθυπασπιστές, μόνιμοι υπξκοί και λοιποί ΜΠΥ, και με ΣΕΙΔ: 6,00Ευρώ - Δόκιμοι έφεδροι και επίκουροι αξκοί, εθελοντές οπλίτες και οπλίτες γενικά: 5,00Ευρώ Για του απόστρατους αξιωματικούς λαμβάνεται υπόψη ο αποστρατευτικός βαθμός, ενώ για τα εν ενεργεία στελέχη ο βαθμός που φέρουν. ΠροϋποθέσειςΓια την καταβολή της αποζημίωσης ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:α. Η διδασκαλία να παρέχεται σε Σχολές, Σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης που η λειτουργία τους έχει εγκριθεί με διαταγές των Γενικών Επιτελείων.β. Να έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, στα οποία επιτρέπεται να διδάξει και να λάβει αποζημίωση ωρομισθίου καθηγητού. γ. Για την καταβολή αυξημένης αποζημίωσης λόγω κατοχής διδακτορικού - μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή πτυχίου Πανεπιστημίου, Ανωτέρας ή Ανωτάτης Σχολής, θα πρέπει το διδασκόμενο μάθημα να είναι συναφές προς τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Προκειμένου για διδακτορικό − μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών αλλοδαπών Πανεπιστημίων, πρέπει οι τίτλοι αυτοί να έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμοι προς τους διδακτορικούς − μεταπτυχιακούς τίτλους που απονέμουν τα Πανεπιστήμια ημεδαπής από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).δ. Υπολογίζεται σύμφωνα με τα προσόντα που απαιτούνται για την πρόσληψη του προσωπικού και όχι με βάση τον τίτλο σπουδών που κατέχει.2. Δεν δικαιούνται αποζημίωσης διδασκαλίας:α. Όσοι διδάσκουν σε Σχολές Εφέδρων, Σχολές Επιμόρφωσης και σε Σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης και Ειδικά Κέντρα Εκπαίδευσης των ΕΔ, όπου υπηρετούν ως τοποθετημένοι ή αποσπασμένοι ή προσκολλημένοι.β. Όσοι διδάσκουν σε Κέντρα ή Μονάδες και Συγκροτήματα Βασικής Εκπαίδευσης.γ. Οι τακτικοί Καθηγητές των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ των ΕΔ.δ. Όσοι εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, πλην των ΔΕΑ. Το αναφερόμενο παραπάνω προσωπικό, για τις πραγματοποιούμενες κατά εβδομάδα πλέον των 10 ή 5 ωρών διδασκαλίας αντίστοιχα, σε Σχολές, Σχολεία ή Κέντρα Εκπαίδευσης.3. Για τον αριθμό των αμειβόμενων ωρών διδασκαλίας και για το ύψος των απολαβών ανά δικαιούχο, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί.α. Στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΣΕΙΔ) που διδάσκουν σε Σχολές, Σχολεία ή Κέντρα Εκπαίδευσης, που δεν υπηρετούν σε αυτά ανεξάρτητα από τα κύρια καθήκοντα τους, δικαιούνται για την διδασκαλία αυτή αποζημίωση μέχρι 40 ώρες το μήνα.β. Στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου(ΣΕΙΔ) που διδάσκουν θεωρητικά μαθήματα στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ και στην ΑΔΙΣΠΟ, που υπηρετούν ως τοποθετημένοι, αποσπασμένοι ή προσκολλημένοι, ανεξάρτητα από τα κύρια καθήκοντα τους, δικαιούνται για την διδασκαλία αυτή αποζημίωση μέχρι 20 ώρες το μήνα. Η αποζημίωση διδασκαλίας δικαιολογείται βάσει:α. Αποσπάσματος διαταγής διορισμού του δικαιούχου σαν καθηγητού στο οποίο θα αναγράφονται:- Τα στοιχεία του δικαιούχου και το πτυχίο που έχει.- Η Σχολή, Σχολείο ή Κέντρο στο οποίο ορίστηκε σαν εκπαιδευτής και τα στοιχεία της διαταγής συγκροτήσεως τους.- Το μάθημα για το οποίο ορίστηκε να διδάξει και οι ώρες διδασκαλίας που εγκρίθηκαν επίσης να διδάξει.β. Βεβαίωσης του Διοικητού ή του Διευθυντού Σπουδών της Σχολής ή του Κέντρου Εκπαίδευσης που να αναγράφονται:- Τα στοιχεία του δικαιούχου.- Τα στοιχεία της διαταγής διορισμού.- Το μάθημα που δίδαξε.- Τις πραγματοποιηθείσες ώρες διδασκαλίας.- Την ένδειξη ότι ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων του συγκεκριμένου δικαιούχου οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί του προηγούμενου άρθρου.γ. Υπεύθυνης δήλωσης σε ορισμένες περιπτώσεις στην οποία αναγράφονται:- Οι πραγματοποιηθείσες ώρες διδασκαλίας, πλέον των υποχρεωτικών ωρών εργασίας κατά εβδομάδα, τόσο στην Σχολή ή Σχολείο ή Κέντρο Εκπαίδευσης που αυτό υπηρετεί, όσο και σε άλλες Δημόσιες ή Ιδιωτικές Σχολές, Σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης.- Ότι παραιτείται της αποζημίωσης για τις πλέον των 5 ή 10 ωρών διδασκαλίας ανάλογα, κατά εβδομάδα, που θα προκύπτουν από την δήλωση αυτή καιδ. Βεβαίωσης της Σχολής ή του Κέντρου Εκπαίδευσης ή υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου όταν δικαιολογείται και αποζημίωση. Οι αποζημιώσεις διδασκαλίας θεωρούνται πρόσθετες αμοιβές και καταβάλλονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς της παραγράφου 2 του άρθρου 104 του Συντάγματος και υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων, όπως καθορίζονται εκάστοτε από τις ισχύουσες διατάξεις Posted by asei at 4:18 AM 0 comments Tuesday, July 7, 2009



ΟΛΑ ΤΑ EMAILS ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ, ΝΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ... Το είχαμε πεί στο παλιότερο post μας http://aseigr.blogspot.com/2009/07/blog-post.html και μας το επιβεβαιώσατε με τα πολλά σας email
Μια φρεσκαρισμένη επανέκδοση - επιβεβαίωση είναι αυτή η νέα μας ανάρτηση
Τι λέμε και ποια είναι η θέση μας: τι δουλειά έχει να ψηφίζει ένας Ταγματάρχης σε εκλογές μελών ΔΕΠ, τι δουλειά έχει ο Ναύαρχος στο να κρίνει άν ένας πρέπει να εκλεγεί επίκουρος καθηγητής στις Τηλεπικοινωνίες.
Μιλάμε για Στρατέους, Ναυτέους και Αεροπορέους που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι: " Ό,τι κινείται το χαιρετάμε και ό,τι δεν κινείται το βάφουμε"
Η ζωή προχωράει κύριοι μου
Πού ακούστηκε! στην Ελλάδα του 2009, ακόμα και σήμερα (δεν είμαστε ούτε στο 1950 ούτε στο 1960), στις εκλογές μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ οι στρατιωτικοί έχουν 5 ψήφους και οι καθηγητές ανώτερης ή ίσης βαθμίδας από την κρινόμενη θέση έχουν 6.
Όμως για να εκλεγεί κανείς θέλει 8 θετικές ψήφους στις 11.
Έτσι τον τελευταίο καιρό (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) σε πάρα πολλές εκλογές μελών ΔΕΠ αυτοί οι 5 στρατιωτικοί να πηγαίνουν χωρίς καμιά αιτιολόγηση "μονοκούκι" υπέρ κάποιου υποψηφίου ειδικά αν αυτός είναι εκλεκτός της Ρηγίλλης ή απλά "ημέτερος".
Η χωρίς αιτιολόγηση ψήφος υπέρ κάποιου στα ΑΣΕΙ (όπως και στα ΑΕΙ) είναι παράνομη.
Έτσι στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) αλλά και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) είχαμε και έχουμε πολλά και σκανδαλώδη κρούσματα όπου οι αξιωματικοί παίρνουν "γραμμή" από τον Αρχηγό του αντίστοιχου Επιτελείου, που πάλι κι αυτός με τη σειρά του λαμβάνει γραμμή από το πολιτικό γραφείο Μεϊμαράκη ή απ' ευθείας από τη Ρηγίλλης.
Είναι χαρακτηριστική η στάση των 5 αξιωματικών σε μια πρόσφατη εκλογή Επίκουρου Καθηγητή Πληροφορικής στην Ευελπίδων που ενώ οι 6 καθηγητές ψήφισαν τον προτεινόμενο από την εισηγητική έκθεση της τριμελούς επιτροπής (και ορθά), οι 5 αξιωματικοί της ΣΣΕ ψήφισαν υπέρ του 8ου!!!
Δηλαδή χωρίς καμιά αιτιολόγηση πήραν οι 5 αξιωματικοί την εισηγητική έκθεση τριών καθηγητών και δεν ψήφισαν τον πρώτο, ούτε τον 2ο, ούτε τον 3ο, ούτε τον 4ο, ούτε...ούτε φτάνοντας να επιλέξουν και οι πέντε τον 8ο!
Προφανώς αυτή η αδικαιολόγητη στάση τους εξηγείται από το γεγονός ότι και οι 5 αξιωματικοί - εκλέκτορες διετάχθησαν να ψηφίσουν τον εκλεκτό της Ρηγίλλης που αντικειμενικά ήταν 8ος μεταξύ 12. Αποτέλεσμα να βγεί η θέση άγονη, αφού κανείς δεν συγκέντρωσε τον αριθμό 8!
Ακόμα τελευταία αντί να αξιολογούνται ακαδημαϊκά οι υποψήφιοι από τους Στρατιωτικούς φαίνεται ότι παίζει πολύ το σλόγκαν " ήθος και ευπρέπεια".
Έτσι βάζουν πολλές ... μονάδες " ήθους και ευπρέπειας" στον εκλεκτό τους. Ακριβώς αυτό που πριν πολλά χρόνια έλεγαν "πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων" τώρα το λένε "ήθος". Έτσι όποιος είναι εκ της Ρηγίλλης εκπορευόμενος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται σοβαρός επιστήμονας, με ήθος με ευπρέπεια κι ας είναι ανύπαρκτος ερευνητικά!
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στη ΣΝΔ ( Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) σε μια θέση Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο Ραντάρ έγινε ... " το σώσε". Πάλι οι 5 αξιωματικοί ψήφισαν μονοκούκι κάποιον επειδή είχαν πάρει γραμμή από το κομματικό επιτελείο της ΝΔ, ενώ ακούγεται ότι σε όλες πλέον τις εκλογές καθηγητών στη Σχολή Ευελπίδων και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το κριτήριο θα είναι "να μπάσουμε Νεοδημοκράτες για να ελέγχουμε την κάθε Σχολή".
Ερωτάσθε, κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: μετά από αυτά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα που οοι ίδιοι δώσατε στις Σχολές σας και που είστε απόλυτα υπεύθυνοι, κατατάσσετε ακόμα τις Σχολές σας στο ευρύτερο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης;
Ερωτάσθε, κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Κάνετε καλό στην πατρίδα και στο έθνος (που κόμπτεσθε με τα παχύτατα λόγια ότι υπηρετείτε) με τέτοιου είδους συμπεριφορές; Μπορείτε εσείς να εκφέρετε γνώμη σε όλα τα θέματα Μαθηματικών, Φυσικής, Τεχνικής Μηχανικής, Πυρηνικής Φυσικής, Οικονομίας, Γεωπολιτικής, Υπολογιστών, Γεωμετρίας, κλπ κλπ Με ποιά κριτήρια αντί να ψηφίσετε τον πρώτο όπως η εισηγητική επιτροπή ορίζει εσείς πάτε και ψηφίζετε τον 8ο (περίπτωση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων);
Ερωτάσθε, κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Νομίζετε ότι κάνοντας τις εκλογές των καθηγητών με μοναδικό κριτήριο τα πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων και κομματικής τοποθέτησης από τα Γραφεία της Ρηγίλλης εξυπηρετείτε τα εθνικά συμφέροντα και την αξιοκρατία;
Πού το πάτε τέλος πάντων;
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Να καταργηθεί εδώ και τώρα η παράγραφος του νόμου όπου στις εκλογές των καθηγητών οι 5 στους 11 ψήφους είναι ψήφοι των στρατιωτικών!
Όπως και στα Πανεπιστήμια, έτσι και στις Στρατιωτικές Σχολές, οι Καθηγητές πρέπει να εκλέγουν τους Καθηγητές και όχι τα τσιράκια των πολιτικών γραφείων, βουλευτών, υπουργών κλπ http://aseigr.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
Πού ακούστηκε ο Πλοίαρχος που το μόνο που ξέρει να λέει είναι " Ό,τι κινείται το χαιρετάμε και ό,τι δεν κινείται το βάφουμε" να καθορίζει την εκλογή Λέκτορα στα Μαθηματικά με γνωστικό αντικείμενο "Διαφορική Γεωμετρία" ή "Τοπολογία και Συναρτησιακή Ανάλυση"
Τι ξέρει, μωρέ, ο Πλοίαρχος από αυτά;
Από το μπλόγκ: http://aseigr.blogspot.com/ Posted by asei at 1:24 PM 0 comments Με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ερμηνεύει κατά το δοκούν και τροποποιεί την κοινή Υπουργική ..... «Με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ερμηνεύει κατά το δοκούν και τροποποιεί την κοινή Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρ.2/45267/0022/14-7-2000/ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, χορηγώντας παράνομα το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας σε μη δικαιούμενους, διαχωρίζοντας τους Αξιωματικούς και ενισχύοντας έτσι τις διαφορές των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων – Παράλληλα, ο Αρχηγός Στρατού περικόπτει επιδόματα ευθύνης διοίκησης – διεύθυνσης που εχορηγούντο από δεκαετίας».
Έχοντας υπόψη:
* Ότι με την κοινή Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρ.2/45267/0022/14-7-2000/ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας καταβάλλεται στα στελέχη των Ε.Δ για το διάστημα που υπηρετούν: + Στα νησιά του Αιγαίου πλην Κρήτης και νήσων Αργοσαρωνικού. + Στο νομό Έβρου. + Στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλης, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας και εφόσον υπηρετούν σε Μονάδες Προκάλυψης. + Σε Μονάδες των Ε.Δ. που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και οι οποίες καθορίζονται με διαταγή των Α/ΓΕ. * Ότι το μισθολόγιο των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται με τις διατάξεις του Ν. 3205/2003, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 297 τ.Α’/23-12-2003. * Ότι σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο (άρθρο 51) οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των επιδομάτων Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Ευθύνης Διοίκησης Διεύθυνσης καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων αυτών καθορίζονται με κοινή απόφαση του καθ' ύλη αρμόδιου Υπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. * Ότι με Εμπιστευτική Διαταγή του ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, με στοιχεία Φ. 841.2/16/09/Σ.72095 της 24ης Απριλίου 2009, αυθαίρετα καθορίζει, πως το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας θα καταβάλλεται από την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2009 ανεξάρτητα με την Μονάδα-Υπηρεσία Υπηρέτησης και "στους κατέχοντες διοικητικό βαθμό Αντιπλοιάρχου και άνω, καθόσον εκ του κατεχομένου βαθμού, υπηρετούν σε θέσεις αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας". * Ότι η προαναφερόμενη Διαταγή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού έχει ήδη δημιουργήσει αναστάτωση στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς : + εξαιρεί από την χορήγηση του επιδόματος το στρατιωτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού από βαθμό Πλωτάρχη και κάτω που υπηρετεί στις ίδιες Μονάδες. + Διαχωρίζει τους Αξιωματικούς σε προνομιούχους και μη και ενισχύει τις διαφορές των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. + Παράλληλα, το ΓΕΣ με έγγραφό του περικόπτει επιδόματα ευθύνης διοίκησης – διεύθυνσης, ύψους 59 ευρώ το μήνα περίπου, που καταβάλλονταν από το έτος 2.000 σε διευθυντές γραφείων, στα κέντρα εκπαιδεύσεως και στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ερωτάστε:
1. Έχετε γνώση της Εμπιστευτικής Διαταγής του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού που καθορίζει, πως το επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας θα καταβάλλεται από την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2009, ανεξάρτητα με την Μονάδα-Υπηρεσία υπηρέτησης και "στους κατέχοντες διοικητικό βαθμό Αντιπλοιάρχου και άνω, καθόσον εκ του κατεχομένου βαθμού, υπηρετούν σε θέσεις αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας"; 2. Έχετε εκχωρήσει το δικαίωμα στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού να ερμηνεύει και να τροποποιεί αποφάσεις όπως την κοινή Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρ.2/45267/ 0022/14-7-2000/ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών; 3. Με ποία αρμοδιότητα ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού να ερμηνεύει κατά το δοκούν Υπουργικές Αποφάσεις και χορηγεί παράνομα σε μη δικαιούμενους επιδόματα; 4. Θεωρείτε πως οι Αντισυνταγματάρχες- Αντισμήναρχοι και άνω που υπηρετούν στους ίδιους Κλάδους- Διευθύνσεις-Γραφεία του ΓΕΕΘΑ είναι μειωμένης επιχειρησιακής ετοιμότητας σε σχέση τους Αντιπλοιάρχους και άνω που είναι αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας; 5. Θεωρείτε πως το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από βαθμό Ταγματάρχη-Επισμηναγού-Πλωτάρχη και κάτω, που υπηρετεί στους ίδιους Κλάδους- Διευθύνσεις-Γραφεία του ΓΕΕΘΑ είναι μειωμένης επιχειρησιακής ετοιμότητας σε σχέση τους Αντιπλοιάρχους και άνω που είναι αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας; 6. Για ποίους λόγους εξαιρέθηκε από την χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού από βαθμό Πλωτάρχη και κάτω που υπηρετεί στις ίδιες Μονάδες; 7. Σκοπεύετε να χορηγήσετε το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας συνολικά στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξάρτητα από την έδρα των Μονάδων που υπηρετούν; 8. Έχετε σταθμίσει τις επιπτώσεις στο ηθικό του προσωπικού όταν ο Αρχηγός ΓΕΝ χορηγεί αυθαίρετα επιδόματα σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Κλάδου του, αδιαφορώντας για το υπόλοιπο προσωπικό ενώ ο Αρχηγός ΓΕΣ περικόπτει αυθαίρετα επιδόματα που αφορούν χαμηλόβαθμο προσωπικό; 9. Υπάρχει κεντρικός έλεγχος στα οικονομικά τουλάχιστον του Υπουργείου σας ή έχετε αποκεντρώσει τις αρμοδιότητες στους Αρχηγούς Κλάδων, οι οποίοι μάλιστα λειτουργούν ανεξάρτητα (χωρίς αίσθηση της διακλαδικότητας, την οποία μάχονται προκειμένου να διατηρούν μεγαλύτερο μέρος εξουσίας), με έλλειψη συντονισμού και κατεύθυνσης; Posted by asei at 5:13 AM 0 comments Ναί! ήταν σκάνδαλο αυτό που έγινε στη ΣΝΔ στα Συστήματα Ραδιοεντοπισμού - Ραντάρ και στη ΣΣΕ στην Πληροφορική με έμφαση στις στρατιωτικές εφαρμογές Ναί! ήταν σκάνδαλο αυτό που έγινε στη ΣΝΔ (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) στη θέση Λέκτορα στα "Συστήματα Ραδιοεντοπισμού - Ραντάρ", όπως ήταν σκάνδαλο αυτό που έγινε και στη ΣΣΕ (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) στην "Πληροφορική με έμφαση στις έμφαση στις στρατιωτικές εφαρμογές"
Οι αποκαλύψεις μας σχετικά με τις σκανδαλώδεις εκλογές στη Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Δοκίμων (Συστήματα Ραδιοεντοπισμού - Ραντάρ) στηρίζονται σε δικές σας καταγγελίες. Εσείς μας στέλνετε το υλικό, εμείς το ελέγχουμε και αν κρίνουμε ότι είναι αληθές (αφού πρώτα το διασταυρώσουμε το αναρτούμε στο site).
Όπως είδατε είμαστε αντικειμενικοί και τίμιοι και δημοσιεύουμε όλες τις θέσεις και απόψεις αρκεί να είναι κόσμιες και επαρκώς τεκμηριωμένες. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι τα ΑΣΕΙ να λειτουργούν σαν Πανεπιστήμια σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις εκλογές των καθηγητών.
Δεν δεχόμαστε να κρίνουν τους καθηγητές άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, άνθρωποι που είναι περαστικοί διαβάτες από μια θέση, που έχουν διοριστεί στη θέση αυτή και που φυσικά έχουν κάποια γραμμάτια να πληρώσουν για την θέση αυτή που κατέλαβαν. (Όπως δεν μπορεί και δεν πρέπει ένας Καθηγητής να γνωματεύσει και να ψηφίσει ποιος είναι καλλίτερος για Αρχηγός του Στρατού, έτσι ακριβώς και ο Αρχηγός του Στρατού δεν μπορεί και δεν πρέπει να γνωματεύει για το ποιος είναι καλλίτερος για καθηγητής).
Φυσικά αν όντως όπως μας καταγγέλετε η τριμελής επιτροπή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην εκλογή του Επίκουρου Καθηγητή της Πληροφορικής ήταν "στημένη", δηλαδή είχαν βάλει σκόπιμα κάποιους ανθρώπους για να προτείνουν ως δήθεν καλλίτερο κάποιον που ήθελαν οι καθηγητές, αυτό είναι μεμπτό και απαράδεκτο και φαλκιδεύει την τιμή και το γόητρο των ΑΣΕΙ.
Μπορείτε αν θέλετε να μας το καταγγείλετε, ανώνυμα έστω, τώρα (όμως με αποδείξεις) και θα δημοσιεύσουμε την καταγγελία σας.
Δεν λέμε ότι εμείς οι καθηγητές είμαστε καλλίτεροι.
Δεν είναι καλοί οι καθηγητές και κακοί οι αξιωματικοί εξ'ορισμού.
Πάντως μέχρι τώρα εκείνο που κάνατε είναι να μας επαληθεύετε το γεγονός ότι οι 5 ένστολοι εκλέκτορες στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ψήφισαν τον όγδοο της τριμελούς επιτροπής κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε είναι φοβερό και πρωτάκουστο για τα ελληνικά αλλά και διεθνή ακαδημαϊκά δρώμενα.
Και επανερχόμαστε:
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ (ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ) ΣΤΙΣ 3 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ --- τα λεγόμενα ΑΣΕΙ)
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΩΡΑ.
ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
ΟΙ Κ.Κ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ
α) δεν έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα
β) είναι προσωρινοί στο πόστο τους
και το κυριότερο
γ) είναι εντελώς ευάλωτοι στις πιέσεις από την στρατιωτική ιεραρχία και από τα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών κλπ του κυβερνώντος κόμματος
Μάθαμε ότι υπουργός και υφυπουργός παρενέβησαν στη θέση Λέκτορα στα Συστήματα Ραδιοεντοπισμού - Ραντάρ. Έτσι οι 5 αξιωματικοί μονοκούκι ψήφισαν υπερ αυτού. Ακόμα μάθαμε για την Σχολή Ευελπίδων το πρωτοφανές πάλι οι 5 αξιωματικοί μονοκούκι να ψηφίζουν υπέρ του όγδοου υποψήφιου και όλα αυτά μας έκαναν να βγούμε από τα ρούχα μας.

ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Σήμερα παίρνουν γραμμή από τη Ρηγίλλης, αύριο θα παίρνουν από την Χαριλάου Τρικούπη.
Οι 2 αυτές εκλογές των καθηγητών στη ΣΣΕ και ΣΝΔ τέλειωσαν.
Τι κάνουμε από εδώ και πέρα είναι το θέμα.
Θα αφήσουμε να συνεχίζεται επ' άπειρον μια τέτοια κατάσταση;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΩΡΑ.
ΜΟΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
ΟΙ Κ.Κ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ
α) δεν έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα
β) είναι προσωρινοί στο πόστο τους
και το κυριότερο
γ) είναι εντελώς ευάλωτοι στις πιέσεις από την στρατιωτική ιεραρχία και από τα γραφεία υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών κλπ του κυβερνώντος κόμματος Posted by asei at 2:20 AM 0 comments ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Πήραμε ένα σχόλιο και το δημοσιεύουμε Σαν σχόλιο στο δημοσίευμα μας http://aseigr.blogspot.com/2009/07/blog-post.html λάβαμε την παρακάτω καταγγελία
Λέει λοιπόν ο ανώνυμος:
Mallon o suntakths tou dhmosieumatos http://aseigr.blogspot.com/2009/07/blog-post.html diakrinetai apo epilektikh mnhmh...
Sthn periptwsh pou sxoliazei eklogh epikourou ka8 plhroforikhs (pou omws htan lektora...) mporei na mas pei pws egine h epilogh ths trimelous eishghtikhs epitrophs thn epilogh ths opoias yposthrixan kata ton suntakth tou sxoliou or8a 6 eklektores?
Mhpws 4 apo tous sunhpopsifious gia thn 8esh me ypomnhmata tous kathgghlan thn sun8esh ths ypopsh epitrophs?
Telika oi prospa8eia elegxou tvn eklektorikwn apo thn pleura twn yparxontwn didaskontwn ths SSE einai epi8umhth kai dikaiologhmenh
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Αν όντως η συγκρότηση της συγκεκριμμένης τριμελούς επιτροπής έγινε παράνομα (οπότε σ'αυτήν την περίπτωση τη Διοίκηση και το Επιτελείο της Σχολής Ευελπίδων τους βαραίνουν η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος) θα έπρεπε αυτό να καταγγελθεί και να διακοπεί η διαδικασία, ξεκινώντας πάλι από μηδενική βάση και όχι έχοντας αυτήν την τριμελή επιτροπή και το πόρισμα της να επιλέξουν και οι 5 στρατιωτικοί να ψηφίσουν τον 8ο υποψήφιο.
Έπρεπε να ακυρώσουν την διαδικασία αν η συγκρότηση της επιτροπής ήταν παράνομη και όχι να επιλέξουν τον όγδοο με βάση την κατάταξη της τριμελούς επιτροπής επειδή αυτός ήταν ο εκλεκτός της Ρηγίλλης.
Περισσότερα θα μας πείτε εσείς αν απαντήσετε σε αυτό το post