Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Αν τα λεγόμενα (με ή χωρίς τα εισαγωγικά) Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) θέλουν να γίνουν κάποτε και επί της ουσίας Ανώτατα, τότε ο

μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξει ο νόμος και να πάψουν να ψηφίζουν στις εκλογές των Καθηγητών οι κύριοι Αξιωματικοί.

Μέχρι να αλλάξει ο νόμος τουλάχιστον να σταματήσουν να δέχονται πιέσεις από την πολιτική ηγεσία (γαλάζια ή πράσινη δεν έχει σημασία).

Θεωρούμε ότι όποιος εκλέγεται με τις ψήφους των στρατιωτικών χωρίς να προτείνεται από την εισηγητική έκθεση της τριμελούς επιτροπής, θα πρέπει να το θεωρεί εφ' όρου ζωής όνειδος και ντροπή, να λέγεται δηλαδή Καθηγητής κάποιος του οποίου η εκλογή στηρίχθηκε σε εκλέκτορες - ανδρείκελα που πήραν γραμμή να ψηφίσουν κάποιον (όπως ακριβώς ψηφίζουν κάτι γριούλες και κάτι γέροι πάνω από 80 χρονών στις εθνικές εκλογές
στους οποίους δίνουν ένα χαρτάκι και τους λένε "ρίχτο αυτό στο κουτί")

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατά πλήρη αναλογία, ψήφιζαν στις εκλογές των Καθηγητών εμπειροτέχνες εργολάβοι οικοδομών. Φανταστείτε τι ποιότητα και τι κύρος θα είχε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ακριβώς αυτό ισχύει σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη Σχολή Ικάρων. Στις 11 ψήφους του εκλεκτορικού σώματος οι στρατιωτικοί έχουν τις 5 και οι καθηγητές τις 6. Όμως για να εκλεγεί κανείς θέλει 8 "ΝΑΙ" .
Από πότε ψηφίζουν άτομα χωρίς διδακτορικό και χωρίς μάστερ στις εκλογές Ανωτάτων Σχολών;

Καταργήστε το Νόμο, Κύριοι.
Σήμερα γίνεται κακοποίηση του νόμου από τη Νέα Δημοκρατία. Αύριο θα γίνεται από το ΠΑΣΟΚ.

Τα παιδιά που φοιτούν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη Σχολή Ικάρων έχουν δικαίωμα να έχουν καθηγητές ίσης ποιότητας με αυτούς των Πανεπιστημίων και για να διασφαλιστεί αυτό πρέπει τουλάχιστον ο τρόπος που εκλέγονται οι καθηγητές να είναι ο ίδιος με αυτόν των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Δηλαδή μόνο ανώτερης ή ίσης βαθμίδας καθηγητές (μέλη ΔΕΠ) θα πρέπει να δικαιούται να κρίνουν τους υποψήφιους.

Τι ξέρει τώρα ο Ταγματάρχης από Impact Factor, από citations, από διεθνή αναγνώριση, από ISI Index.
Αλλά ακόμα κι αν ξέρει είναι ειδικός να κρίνει αντικείμενα όπως
Εφαρμοσμένη Αεροναυπηγική, Τεχνολογία Πλοίου, Χημεία, Πυρηνική Φυσική, Διαφορικές Εξισώσεις, Οπτική κλπ κλπ