Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Είδαμε προ καιρού (Ιούνιος 2008) στο ALTER το ανήκουστο φαινόμενο 35 αμάξια να σπάνε και να καίγονται μέσα σε φύλασσόμενο χώρο στρατιωτικής σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο κέντρο του Πειραιά.

Ωστόσο έχουν περάσει 2 χρόνια, ήλθε το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα κι ακόμα ο Διοικητής της Σχολής τηρεί σιγή ιχθύος.

Οταν πλέον τα επίπεδα ανικανότητας πλησιάζουν το ναδίρ και διαπιστώνουμε ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό είναι ανίκανο να φυλάξει την ίδια τη σχολή του κατανοείται ευνόητα και το επίπεδο υπηρεσιακής και μαχήτικής του αποτελεσματικότητας.

Το πλέον σαθρό και θρασύδειλο είναι ότι επειδή δεν κάηκαν τα αμάξια των παρά τω υπουργώ ναυτών που εδράζονται εκεί μέσα, ούτε των αξιωματικών, αλλά των ταλαίπωρων σπουδαστών δοκίμων το θέμα συγκαλήφτηκε πλήρως. Ξέρω χαρακτηριστικά από πρώτο χέρι ότι απέφυγαν να καλέσουν τη σήμανση ενώ υπήρχαν συγκεκριμένα ύποπτα άτομα.

Επιπλέον, οι ανώτατοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων , φρόντισαν απειλώντας, να μη διαρρεύσει ότι μέσα σε μια στρατιωτική σχολή, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, υπερστελεχωμένη με μεταταχθέντες ναύτες δεν υπάρχουν περίπολα παρά μόνο δύο σκοπιές. Δεν άκουσαν εντωμεταξύ τον παραμικρό θόρυβο από 35 αμάξια που γίνονται θρύψαλα σε μια έκταση όσο ένα συγκρότημα 2 περίπου σχολείων!!!
Οι δε δόκιμοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων διατάχτηκαν αυστηρά να μη διαδώσουν το γεγονός, να δείξουν οι γονείς τους κουράγιο και να κάνουν ότι δε συνέβη.

Πιστεύω ότι το γεγονός είναι καταδηλωτικό πλήρως της διαλυμένης καταστάσεως που επικρατεί. Ωστόσο όπως πάντα στην Ελλάδα έως σήμερα κανείς υπεύθυνος και ειδικότερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων δεν τιμωρήθηκε και δεν έδωσε εξηγήσεις πουθενά.

Μήπως η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μπορεί να απαντήσει;