Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ιωάννης Μανομενίδης Ασμχος (Ε)


Στρατηγέ,


έχω καιρό να λάβω μήνυμα σας, και πήρα το σχετικό από ανακοινοποίηση. Παρότι συχνά διαφωνούμε, θα ήθελα να ενημερώνομαι για τις απόψεις σας, οπότε εάν κι εσείς το επιθυμείτε παρακαλώ να με εντάξετε και πάλι στη λίστα διανομής σας.



Όσον αφορά το θέμα της επιλογής των καθηγητών στα ΑΣΕΙ, εκτιμώ ότι πιο σημαντικό είναι να δούμε εάν έχουν βάση τα καταγγελλόμενα, διότι σημασία έχει να έχουμε υψηλό επίπεδο στα ΑΣΕΙ, κι όχι να υπερασπιζόμαστε «τυφλά» κάτι που ενδεχομένως πάσχει.


Στην υπόψη περίπτωση λ.χ. δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι υποψήφιοι από τον 1ο έως και 7ο ήταν ανθέλληνες, ομοφυλόφιλοι κλπ όσα σας ανησυχούν. Εάν ενδεχομένως ισχύουν όσα αναφέρει ο blogger, ότι δηλαδή οι Αξκοί ψήφισαν μονοκούκι υπέρ του 8ου, τότε αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό με τη θέση σας τάσσεστε κατά του κομματισμού, όταν προφανώς (για να υπάρχει τέτοια ομοιογένεια από διορισμένα όργανα) κομματικές ήταν οι επιλογές και το χειρότερο υπηρετήθηκαν από Αξιωματικούς! Γνωρίζετε κάτι επί των συγκεκριμένων εκλογών διαφορετικό από τα αναφερόμενα; (λ.χ. εάν ο 8ος ήταν στρατιωτικός και υπήρχε συναδερφική αλληλεγγύη σε κάποιον συνάδερφο με χαμηλότερα προσόντα – προσωπικά και πάλι θα διαφωνούσα αλλά τουλάχιστο θα με ανακούφιζε ότι δεν ήταν κομματική υποταγή)


Συγκεκριμένα ο καταγγέλων αναφέρει:


«Είναι χαρακτηριστική η στάση των 5 αξιωματικών σε μια πρόσφατη εκλογή Επίκουρου Καθηγητή Πληροφορικής στην Ευελπίδων που ενώ οι 6 καθηγητές ψήφισαν τον προτεινόμενο από την εισηγητική έκθεση της τριμελούς επιτροπής (και ορθά), οι 5 αξιωματικοί της ΣΣΕ ψήφισαν υπέρ του 8ου!!!

Δηλαδή χωρίς καμιά αιτιολόγηση πήραν οι 5 αξιωματικοί την εισηγητική έκθεση τριών καθηγητών και δεν ψήφισαν τον πρώτο, ούτε τον 2ο, ούτε τον 3ο, ούτε τον 4ο, ούτε...ούτεφτάνοντας να επιλέξουν και οι πέντε τον 8ο!

Προφανώς αυτή η αδικαιολόγητη στάση τους εξηγείται από το γεγονός ότι και οι 5 αξιωματικοί - εκλέκτορες διετάχθησαν να ψηφίσουν τον εκλεκτό της Ρηγίλλης που αντικειμενικά ήταν 8ος μεταξύ 12. Αποτέλεσμα να βγεί η θέση άγονη, αφού κανείς δεν συγκέντρωσε τον αριθμό 8!Ακόμα τελευταία αντί να αξιολογούνται ακαδημαϊκά οι υποψήφιοι από τους Στρατιωτικούς φαίνεται ότι παίζει πολύ το σλόγκαν " ήθος και ευπρέπεια".

Έτσι βάζουν πολλές ... μονάδες " ήθους και ευπρέπειας" στον εκλεκτό τους.Ακριβώς αυτό που πριν πολλά χρόνια έλεγαν "πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων" τώρα το λένε "ήθος". Έτσι όποιος είναι εκ της Ρηγίλλης εκπορευόμενος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται σοβαρός επιστήμονας, με ήθος με ευπρέπεια κι ας είναι ανύπαρκτος ερευνητικά!Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
»




Μικρός είχα διαβάσει το παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα. Στο… παραμύθι, ο βασιλιάς ενός γειτονικού κράτους έστειλε «δώρο» μία γαϊδουροκεφαλή, και ο βασιλιάς της χώρας μας εκνευρίστηκε και ξεκίνησε να εκστρατεύσει, αλλά στρατός δεν υπήρχε, κράτος δεν υπήρχε κλπ. Τότε το πριγκιπόπουλο, ανέλαβε την εξουσία, κι έβαλε τη γαϊδουροκεφαλή ως έμβλημα στο παλάτι για να την βλέπει μέχρι να αναδιοργανώσει το κράτος, όπως κι έκανε και κάποτε εκστράτευσε και νίκησε τον εχθρό βασιλέα.


Η ιστορία έχει ως αναφορά τον ατυχή πόλεμο του 1897 και την μετέπειτα εποποιία του 1912-13 και το ηθικό δίδαγμα είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά να τα αντιμετωπίζουμε. Όπως επίσης πιστεύω ότι ως Αξιωματικοί πρέπει να είμαστε έντιμοι και να εξετάζουμε τις καταγγελίες με ειλικρίνεια.



Προσωπικά, επειδή ενδιαφέρομαι πραγματικά κατά του κομματισμού, θα σας πρότεινα να αγωνιστούμε για να αποκαλυφθεί εάν είχαν πράγματι δοθεί οδηγίες άνωθεν και πόσο άνωθεν ήταν οι οδηγίες, διότι αυτά πράγματι μας εκθέτουν ως Αξιωματικούς! Λάθος είναι να μην πράττουμε το καθήκον μας, κι όχι οι απόψεις των άλλων εναντίον μας. Όλοι δικαιούνται να μας κρίνουν διότι εμείς πληρωνόμαστε, κι ορκιστήκαμε να κάνουμε το καθήκον μας.



Σίγουρα υπάρχουν αξιολογότατοι στρατιωτικοί με υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ο Ταξχος εα κ.Μάνθος, Πρύτανης του ΑΠΘ, είναι ένας από αυτούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι όλοι οι στρατιωτικοί είμαστε τέτοιοι, ούτε ότι στις θέσεις αυτές τοποθετούνται Αξιωματικοί χωρίς σκοπιμότητες. Μακάρι να το πίστευα, κι ανησυχώ διότι το υποστηρίζετε εσείς που ενδιαφέρεστε πραγματικά για την πατρίδα.



Ας δούμε, λοιπόν, την αλήθεια κατάματα. Η προσωπική μου εμπειρία είναι εντελώς αντίθετη με αυτό που αναφέρετε. Παρότι δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τον εαυτό μου, με 2 μεταπτυχιακά, ουδέποτε τοποθετήθηκα σε στρατιωτική σχολή με οποιαδήποτε ιδιότητα, ενώ γνωρίζω πολλούς άλλους (όλοι οι της ειδικότητας μου του Εφοδιασμού που υπηρέτησαν στη ΣΣΑΣ ή στην ΑΔΙΣΠΟ – περισσότεροι από 10 από το 1990 και μετά που γνωρίζω εξ ιδίας αντίληψης) δεν είχαν μεταπτυχιακό.



Δεν γνωρίζω για την κρίση και τυχόν διαφορετική σκοπιμότητα των ακαδημαϊκών εκλεκτόρων (δεν έχω άλλη πληροφόρηση πέραν των όσων διάβασα από την καταγγελία του blogger) αλλά αν μη τι άλλο η συμπεριφορά των Αξιωματικών, απαιτεί διερεύνηση και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν είναι όπως τα περιγράφει ο blogger και αποδειχθεί η υπόθεση της κομματικής υποταγής, κάτι που νομίζω ότι κι εσάς δεν πρέπει να σας ικανοποιεί.



Μπορώ να συνταχθώ μαζί σας για την εξυγίανση του συστήματος, όμως με θλίβει να διαβάζω από Εσάς, να υποστηρίζετε τα κακώς κείμενα, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο που όλη η Ελλάδα βυθίστηκε σε μία ανυποληψία άνευ προηγουμένου σε όλους τους τομείς. Ειλικρινά πιστεύετε ότι στις ΕΔ και στα ΑΣΕΙ ήμασταν η όαση μέσα στην έρημο;



Με τιμή


Ιωάννης Μανομενίδης


Ασμχος (Ε)







Αντισμήναρχος Εφοδιασμού Ιωάννης Μανομενίδης,


Διακλαδικός Επιτελής ΑΔΙΣΠΟ, Τμχης Εφοδιασμου - Επιτάξεων 350ΠΚΒ,


Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙΘ Τμήματος Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων


ΣΙ/ΕΦΔ, ΑΠΘ/ΝΟΕ/ΟΙΚ, Π.Μακ/MScEcon, Cranfield/MScDefLog, ΑΔΙΣΠΟ



Οικ.: Δορυλαίου 7, Καλαμαριά, 55133, τηλ.+30-2310481151


Γρ.: 350ΠΚΒ/ΔΥΠ/ΤΜ.ΕΦ-ΕΠ, ΒΤΣ903, ΑΒ Σέδες, τηλ.+30-2310405070


Κιν.+30-6937104098, VPN: 6983510526, Email: manomen@tellas.gr, manomen@logistics.teithe.gr



http://www.blogger.com/profile/13223204228720003036 Οι απόψεις μου σε Blog


Χάλκινο Μετάλλιο Ατομικό Αγώνισμα Ξιφασκίας Ενόπλων Δυνάμεων 2009 http://www.haf.gr/el/news.asp?id=3628&archive=3&page=1


Αργυρό Μετάλλιο Ομαδικό Αγώνισμα Ξιφασκίας Ενόπλων Δυνάμεων 2008 Αγώνες Ξιφασκίας ΕΔ - Armed Forces Fencing Competition


http://www.facebook.com/ioannis.manomenidis


http://www.linkedin.com/in/ioannismanomenidis


http://findarticles.com/p/search?tb=art&qt=%22Manomenidis%2C+Ioannis%22